HTML

Kalandok a Linux világában

Egy szkeptikus átlag úser kalandjai, egy új Linux telepítésével

Friss topikok

Linkblog

Skypeolás Linuxon :)

2011.03.03. 08:39 arbuckle

A Skype napi használatáról szeretnék ma  értekezni Linux operációs rendszer alatt. Szeretném másokkal is megosztani milyen kényelmes és egyszerű dolog ezt az alkalmazást használni, Ubuntun.

Szóval, ha tudom előre hogy én ma Skypolni szeretnék, akkor arra jó előre fel kel készülnöm lelkileg és technológiailag. 

Hogyan is zajlik ez:

Bekapcsolom a gépet, majd elindítom a Skype alkalmazást. Mivel tudom már tapasztalatból, hogy ha csak úgy várnám a hívást paraszti módra, akkor nem nagyon járnék sikerrel, ezért a következő tortúrán kell minden egyes alkalommal átmennem.

Mivel tudom, hogy a mikrofon nem fog működni, ezért azonnal egy hívástesztelő szolgáltatással indítok, ahol a kedves női hang ezredszer is ismerteti velem a hívástesztelő működését. Felmondom a már rutinból mondott teszt szöveget, ami a visszajátszás során fél másodperces zajjá konvertálódik, ami ugyebár nem az elvárt eredmény. Ez után kilépek a hívástesztelőből, majd a Skype ból is, ami nem sikerül mert lefagy. Ha ez megvolt, akkor kijelentkezek, amikor is az Ubuntu megkérdezi ki akarom e lőni a lefagyott Skypot, amire én igent mondok. Ezek után újra bejelentkezek, és ismét elindítom az alkalmazást. Ilyenkor már nem fagy le, viszont körülbelül negyedik ötödik próbálkozásra megy csak a hívástesztelő, ami viszont ekkor már megfelelően visszaadja a hangomat. Ha ez megvolt, akkor már nyugodtan várhatom a Skype hívásaimat, ezek után azokat már sikeresen le tudom bonyolítani.

Tehát ha előre tudom, hogy ma Skype on fog valaki keresni, akkor egy 15 perces rákészüléssel ez sikerülni is fog. Ha valami pimasz alak, csak úgy meglepetés szerűen előre be nem jelentve rámcsörög, akkor az kénytelen pár perc múlva visszahívni, amit én cseten tudok neki megírni, hogy ennyi idő amíg belövöm a hangot legyen türelemmel.

Szóval ilyen egyszerű ez mint minden Linux alatt:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mylinux.blog.hu/api/trackback/id/tr82706321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása