HTML

Kalandok a Linux világában

Egy szkeptikus átlag úser kalandjai, egy új Linux telepítésével

Friss topikok

Linkblog

Offtopic: néhány szó a böngészőkről

2011.03.22. 16:35 arbuckle

Javában zajlik a nagy böngészőháború, aminek ma én is áldozatává váltam. Ugyan ez nem tartozik semmilyen téren a Linux témakörhöz de valahogy ez nagyon kikívánkozik belőlem.

A munkán webfejlesztő. Aki ezen a területen dolgozik az tudja, hogy micsoda küzdelem van a böngészőkkel a mi szakmánkban, mennyire rugalmasan tudja minden cég értelmezni a webes szabványokat. Ha összeadnánk a világ webfejlesztőinek mennyi munkaideje megy el arra, hogy működésre bírja a webalakalmazását minden böngészőben, akkor az egy nagyon nagy szám lenne.

Előre bocsájtanám hogy én Crome párti vagyok, azonban az alapértelmezett böngészőm mégis a Firefox, mivel jelenleg a fejlesztéseim nagy részét GWT-ben készítem, és tapasztalataim szerint az FF ugyan nem olyan gyors mint a C azonban jóval gyorsabb mint az IE, azonban furcsa módon a GWT fejlesztői debug módja a C-ben használhatatlanul lassú. Ez azért is különös, mivel a GWT és a Chrome is Google termék, tehát eléggé elvárható lenne hogy a debug mód C -ben használható legyen, de nem így van.

Lényeg a lényeg hogy telepítettem. Először FF-et. Az tisztán látszik, hogy felülete erősen a Chrome-ra hajaz, de ez nem is lenne baj. A baj ott van, hogy ami miatt eddig használtan, a GWT debug, az minden egyes indításkot a böngésző összeomlásához vezet, tehát nem tudom most már ezt használni mindennapi munkám során.

Ez után telepítettem az IE-t. A másik két browser kevesebb mint egy perc alatt felment, de az IE természetesen ebben is szeret kilógni a sorból, és ismét sikerült is neki. Jó sok percig telepítgetett, majd közölte, hogy a Windowst újra kell indítani. Na ebbe szépen bele is halt a Windows, csak kikapcsolni lehetett miután vagy 5 perce nem válaszolt semmire. Újraindítás után a felületről kiderült, hogy ez is a C-t utánaozza, viszont tele van apró idegesítő dolgokkal, és szerencsére a GWT debug még mindíg használhatatlan, valamint a web fejlesztőket segítő kiegészítője, meg sem közelíti a C ben vagy az FF-ben rendelkezésre álló eszközöket. Azt már nem is említem, hogy van olyan webes alkalmazásunk, ami meg sem nyekken IE9-ben, szóval ez a böngésző sem jöhet számításba.

Lényeg a lényeg, hogy a nagy beharangozók és igérgetések ellenére, jelenleg egyedül a Chrome-ot tudom használni a munkám során, de ha debugolni kell akkor azt is csak alig alig. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mylinux.blog.hu/api/trackback/id/tr222762495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása