HTML

Kalandok a Linux világában

Egy szkeptikus átlag úser kalandjai, egy új Linux telepítésével

Friss topikok

Linkblog

Jelszó mósosítás

2010.08.04. 07:35 arbuckle

Tegnap megváltoztattam a bejelentkezési jelszavamat. Súlyos hibának bizonyult. A bejelentkezéskor nem is volt semmi gond, azonban igen gyakran kaptam ezután a pofámba egy olyan promptot, hogy adjam meg a jelszavamat a kulcs menedzserhez, ugyanis az nem stimmel. Miért nem stimmel? Nem kellett nagy ész hozzá hogy rájöjjek, hogy ide a régi jelszavamat kell megadni. Eléggé bosszantott a dolog, ezért szokás szerint kicsit forumozgattam. A Gnome-ban van valami fogyatékosság, ezért nem tudta megváltoztatni a kulcs menedzser jelszót, ez derült ki. A megoldás az lett, hogy updatelni kellett a kulcs menedzser appot, majd ebben valami faramució helyen, context menüből lehetett elérni a jelszó módosítás funkciót, ahol meg kellett adnom ugyanazt a jelszót, amit megadtam a loginkor. Nem nagyon tetszett a dolog, de ez van.

Volt tegnap egy nagy felfedezésem. A neve RabbitVCS aszem. Nagyon hasznos kis alkalmazás, ami beépül a file menedzserbe, és kontext menüből teszi elérhetővé bármelyen állományra az általam már a fejlesztőkörnyezetekben megszokott összes verzió követéssel kapcsolatos funkciót. Nem sokat foglalkoztam még vele, de elsőre nagyon hasznosnak tűnik. Egyetlen kis negatívumot vettem észre, persze lehet kis utánajárással ennek is meg találnám a magyarázatát, miszerint a nem lokális svn szerveren verziókövetett állományokhoz valamiért piros felkiáltójelet tesz a file menedzserben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mylinux.blog.hu/api/trackback/id/tr652197478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása